Call4Service
Contact
0172 44 67 89 Service-Hotline
Nieuwsbrief
Whitepaper: Grootste valkuilen bij robotisering
Complex traject vraagt om goede voorbereiding

Whitepaper: De zeven grootste valkuilen bij robotisering van uw warehouse

Door het goederentransport te automatiseren, kan de productiviteit omhoog en worden knelpunten in de productie geëlimineerd. Wie kiest voor robotisering, tekent echter ook voor een complex traject dat een aantal valkuilen kent. Deze whitepaper zet de zeven belangrijkste valkuilen op een rij.

Automatisering groeit de komende jaren explosief. De groei van e-commerce is volgens het marktonderzoeksbureau ARC Advisory Group een belangrijke reden. Retailers, groothandels en logistieke dienstverleners investeren met toenemende mate in automatische systemen waarmee ze een groot aantal kleine orders efficiënt kunnen verwerken. Hieronder vallen de goods-to-man-systemen zoals miniloads, shuttles en de warehouse control systemen (WCS) die nodig zijn voor de aansturing.

De stijgende interesse in automatisering van magazijnen is logisch en verklaarbaar. Arbeidskosten vormen de grootste kostenpost in het magazijn – vooral als het gaat om orderpicking – en robotisering zorgt voor een forse kostenbesparing op dit gebied. Juist in deze tijd waarin werknemers in snel tempo vergrijzen en zeldzamer worden, wint dit aspect aanzienlijk. Bovendien leidt robotisering tot minder fouten en kortere doorlooptijden.

Wie kiest voor automatisering, tekent voor een complex traject dat een aantal valkuilen kent. In deze whitepaper worden deze belangrijke valkuilen toegelicht:

  1. Te hoge verwachtingen
  2. Te weinig inzicht
  3. Geen duidelijke strategie
  4. Overdimensionering
  5. Ongeschikte IT-omgeving
  6. Gebrekkig projectmanagement
  7. Geen uitbreidingsmogelijkheden

Download hier de whitepaper

Ook interessant

Heeft u nog vragen?