Call4Service
Contact
0172 44 67 89 Service-Hotline
Nieuwsbrief
Burg Azijn header
Magazijnkranen met shuttles maken meer mogelijk

Burg Azijn

Burg Group telt zes moderne productielocaties in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Tsjechië en levert natuurazijn, schoonmaakazijn en siropen aan retail, levensmiddelenproducenten en consumenten. Bij Burg Azijn in Heerhugowaard wordt jaarlijks meer dan 100 miljoen liter azijn gebrouwen.

Volledige automatisering

Om aan de aanhoudende vraag te kunnen blijven voldoen, besloot Burg Azijn de faciliteit in Heerhugowaard op de schop te nemen en onder andere een state-of-the-art geautomatiseerd palletmagazijn te realiseren.

Burg Azijn 2

Het 21 meter hoge warehouse biedt ruimte voor een kleine 8.000 pallets, die vanuit de productie via conveyors worden aangevoerd. Nadat de pallets op de conveyor zijn geplaatst, worden ze automatisch gewikkeld en voorzien van labels. Via de contourcontrole vervolgen ze hun weg naar het hoogbouwmagazijn, waar drie automatische magazijnkranen, elk in combinatie met een Under Pallet Carrier, de in- en uitslag voor hun rekening nemen.

Elke pallet wordt automatisch op de UPC shuttle gereden. Kraan en shuttle rijden vervolgens naar de aangewezen opslaglocatie. Daar rijdt de shuttle met de pallet het kanaal in en zet de pallet af om vervolgens leeg terug te rijden naar de magazijnkraan. De uitgaande goederen worden een verdieping hoger uitgeslagen en automatisch naar de expeditievloer getransporteerd, waar ze op één van de vijf banen worden afgeleverd. Aan dit hele proces komen geen mensenhanden meer te pas.

Maximaal voordeel

Het hoogbouwmagazijn is berekend op zowel industriepallets als europallets. Een hoge bezettingsgraad is zo gewaarborgd. Dankzij een verhoogde veiligheidsvoorraad is ook de leverbetrouwbaarheid verzekerd.

Burg azijn 1

Extra hoge pallets (tot een hoogte van 2,55 m) kunnen op het bovenste niveau worden opgeslagen. In het nieuwe hoogbouwmagazijn kan Burg Azijn 95 procent van alle geproduceerde pallets kwijt. Externe opslag is daarmee vrijwel niet meer nodig, waardoor de kosten beheersbaar blijven. Bovendien kan Burg Azijn haar vernieuwde productiecapaciteit optimaal benutten en in drieploegendienst produceren zonder dat er medewerkers nodig zijn om alle geproduceerde pallets op te slaan.

 

Download het uitgebreide klantverhaal

Ook interessant

Heeft u nog vragen?