Call4Service
Contact
0172 44 67 89 Service-Hotline
Nieuwsbrief
Case study WAGO Header
Klaar voor de uitdagingen van morgen met de SOTO

WAGO

Als wereldleider op het gebied van geleiders en gerenommeerd aanbieder van elektrische interfaces en automatiseringstechniek is WAGO voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen om de efficiëntie in de productie te verhogen.

Want net als veel andere bedrijven staat ook deze onderneming onder constante druk om te innoveren en aan de groeiende vraag vanuit de markt te blijven voldoen. Dit was de aanleiding voor de productielocatie in Minden (Duitsland) om in samenwerking met Jungheinrich en Magazino de mobiele robot SOTO voor het eerst in de eigen productie te implementeren.

Meer efficiëntie en inzetzekerheid

De innovatieve end-to-end automatiseringsoplossing werd geïntroduceerd in de productieomgeving om de toevoer van materialen naar de machines te verzorgen, en is beslist niet bedoeld om medewerkers te vervangen. De mobiele robot SOTO is de ideale oplossing voor het geautomatiseerde transport van bakken. Adaptieve grijpertechnologie maakt de robot extreem wendbaar bij het vervoer van maximaal 24 bakken van verschillende afmetingen. SOTO maakt gebruik van SLAM-navigatie om flexibel te kunnen reageren op veranderingen in de omgeving of de behoeften binnen de dagelijkse logistiek operatie.

De onderhoudsvrije lithium-ion technologie met een snelle oplaadtijd van slechts 1,5 uur zorgt bovendien voor maximale beschikbaarheid en een continue inzet tot wel 8 uur. De processen van WAGO zijn daardoor efficiënter maar ook kosteneffectiever geworden.

Gefaseerd implementatieproces

Het implementatieproces van de SOTO in de productieomgeving van WAGO gebeurde in meerdere fasen. In samenwerking met Jungheinrich en Magazino is de inzetsituatie geleidelijk uitgebreid. Zo is de mobiele robot nu met succes aan het werk voor de bevoorrading van niet één maar een dubbele rij aan machines.

Om de medewerkers al in een vroeg stadium te betrekken bij de implementatie van de mobiele robot, heeft WAGO vanaf het begin open en transparant gecommuniceerd. Zo werden er trainingen en informatiesessies gegeven om uit te leggen hoe SOTO de bestaande werkprocessen verandert en welke voordelen het geautomatiseerde systeem biedt. De robot werkt parallel met het personeel en gebruikt laserscanners en 3D-cameratechnologie om veilig door het productiegebied te navigeren. Daarnaast vermindert SOTO het aantal trucks dat in het gebied nodig is door de bakken te bufferen in zijn eigen interne opslag.

Op naar een geautomatiseerde toekomst

Het bedrijf is onder de indruk van de enorme doorvoercapaciteit, de hoge procesbetrouwbaarheid en het integratiegemak. “Het was voor ons een belangrijk moment om te zien hoe SOTO de eerste transportopdracht uitvoerde”, aldus Marius Bunge, Technical Process Engineer bij WAGO.

De succesvolle implementatie van het SOTO-systeem in de productie bij WAGO vormt het startschot voor plannen om de automatisering uit te breiden naar andere productiegebieden. Het project was inspirerend en waardevol voor beide partijen en heeft WAGO ertoe aangezet om zijn betrokkenheid bij geavanceerde technologieën te versterken. Het bedrijf bevindt zich nu in de ideale positie om ook de uitdagingen van morgen aan te gaan.

WAGO GmbH & Co. KG in één oogopslag

Case study WAGO picture
Marius Bunge
Technical Process Engineer WAGO

“Autonoom, flexibel en schaalbaar – de SOTO voldeed 100% aan onze hoge verwachtingen van het systeem.”

Ook interessant

Heeft u nog vragen?